VERHUUR VAN VASTGOED

Beschrijving

Prachtig, monumentaal herenhuis uit 1777 met diverse authentieke elementen, een achtertuin met een stenen berging, gelegen in de kern van het centrum van Princenhage.

Princenhage heeft een ruim aanbod aan winkels waaronder een kaaswinkel, bakkers, slijterijen, opticien, de Hema en twee supermarkten. Daarnaast zijn er restaurants aanwezig.
Op korte afstand liggen twee basisscholen en kinderopvangcentra. In de omgeving zijn de woonboulevard, sportvoorzieningen, kerken, het Liesbos en het Mastbos aanwezig. Met de fiets bent u zo in het centrum van Breda of op het centraal station.
De woning ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen richting Rotterdam, Antwerpen (A16), Utrecht (A27), Eindhoven en Bergen op Zoom (A58).

Authentieke elementen
Het pand heeft diverse authentieke elementen zoals oorspronkelijke balkenplafonds, een kelder, erkers,
een originele schouw en een waterpomp in de keuken, hoge plafonds (circa 3.20 meter hoog), schouwen, paneeldeuren, originele brede deuren en brede trapopgangen.

Renovaties
In 2019 is de badkamer gerenoveerd. Nieuw ligbad, toilet, douche en wastafelmeubel.
In 2016 is de binnen- en buitenzijde geschilderd en is de cv-ketel vervangen.
In 1992 is het hele pand gerenoveerd met behoud van de authentieke elementen waaronder de vloeren, de deuren, de plafonds, de schouwen en diverse losse elementen.

Begane grond
De entree (met de meterkast) geeft toegang tot de hal. Vanuit de hal zijn de voorkamer, de kelder,
de woonkeuken, de toiletruimte en de trapopgang naar de eerste verdieping te bereiken.
De hal is voorzien van de authentieke natuurstenen vloer en het oorspronkelijke balkenplafond. De wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk. Vanuit de hal is er via openslaande deuren toegang tot de achtertuin.
De voorkamer is circa 20 m² groot. Deze ruimte is voorzien van een erker en een authentieke schouw. Vanuit deze kamer is er uitzicht op de Haagsemarkt.
De vloer is afgewerkt met Amerikaans grenen planken en het plafond is voorzien van de oorspronkelijke houten balken.
De aan de achterzijde gelegen woonkeuken (circa 18 m²) is voorzien van een hoekopstelling met een hardstenen blad, een spoelbak, een schouw met een vierpits gaskookplaat, een combimagnetron, een vaatwasmachine en diverse kasten. De kasten, de schouw, de waterpomp en het balken plafond zijn in originele staat. De vloer is voorzien van authentieke tegels en de wanden zijn deels afgewerkt met wandtegels en deels met pleisterwerk.
De kelder (op stahoogte) is circa 11 m² groot. Deze ruimte is ideaal voor voorraad en drankopslag.
De betegelde toiletruimte heeft een closet en een fonteintje.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn de woonkamer, pantry en (aan de achterzijde) de slaapkamer gelegen. De woonkamer op de eerste verdieping is ook te gebruiken als slaapkamer omdat er op de begane grond ook een woonkamer gesitueerd is (de zogeheten voorkamer).
De woonkamer op de eerste etage is circa 20 m² groot. De woonkamer is voorzien van een erker en een schouw. In de woonkamer ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien van de oorspronkelijke houten balken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de eenvoudige keuken.
Vanuit de woonkamer is er uitzicht over de Haagsemarkt.
De slaapkamer is circa 11 m² groot. De ruimte heeft vaste kasten. In deze ruimte ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien pleisterwerk met ornamenten.

Tweede verdieping
De royale gang op de tweede verdieping geeft toegang tot de slaapkamer en de badkamer.
De gang is voorzien een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien oorspronkelijke houten planken. Vanuit de gang is er toegang tot de twee aparte bergvlieringen.
De aan de voorzijde gelegen slaapkamer is circa 19 m² groot. Vanuit de slaapkamer is er uitzicht over de Haagsemarkt. De slaapkamer is voorzien van een erker. In de slaapkamer ligt een laminaatvloer, de wanden zijn afgewerkt met pleisterwerk en het plafond is voorzien van oorspronkelijke houten balken.
Vanuit de slaapkamer is middels een doorloop (kleding)kast de badkamer te bereiken.
De deels betegelde badkamer heeft een ligbad, een inloopdouche, een toilet en een wastafel (met een marmeren blad waaronder de aansluitpunten zijn gesitueerd t.b.v. de wasapparatuur). Het plafond bestaat uit de oorspronkelijke houten balken.

Tuin
De achtertuin is voorzien van een terras, vaste beplanting, grind en een vrijstaande stenen
berging (circa 8,5 m² groot)

Woonoppervlakte: ca. 173m2
Huurprijs per maand: 1595euro excl. GWL
Beschikbaar per: verhuurd onder voorbehoud

Inhoud tekst
Alhoewel zorgvuldigheid is betracht, wordt voor de inhoud van deze tekst en afmetingen noch door de eigenaar, noch door verhurend makelaar enige aansprakelijkheid aanvaard voor onjuistheid van vermelde gegevens en afmetingen.

Afmeting m²: 173
Slaapkamers: 3
Bouwjaar: 1777
Status: Verhuurd
Beschikbaar vanaf: Verhuurd
Huurprijs: €1595

Extra Functies

Monumentaal
Princenhage
tuin
gratis parkeren

Reageer op deze ruimte

Uw gegevens

Bericht

Bezichtiging aanvragen

Mocht u een geheel vrijblijvende bezichtiging willen aanvragen gelieve hieronder de dagen in te vullen waarop u beschikbaar bent. Wij zullen vervolgens de bezichtiging inplannen en contact met u opnemen.

Stuur formulier
Top