VERHUUR VAN VASTGOED

VEEL VOORKOMENDEVRAGEN

Hieronder vindt u antwoord op vragen die wij vaak horen van onze klanten. Mocht uw vraag hier niet tussen kunt u uiteraard altijd het contactformulier daaronder invullen. Wij doen onze uiterste best hier zo snel mogelijk op te reageren!

Waarom huren via BredaWonen?

Geen wachtlijsten.

Geen inschrijving nodig.

Lage administratiekosten.

Persoonlijk contact.

Servicegericht.

Hoe huur ik een woonruimte bij BredaWonen?

Op de pagina ‘Aanbod’ vindt u al onze woningen. Heeft u uw ideale droomhuis gevonden dan kunt u op de desbetreffende pagina het contactformulier invullen waarna wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Hoe verloopt het proces?
BredaWonen probeert het huren voor haar klanten zo eenvoudig en snel mogelijk te laten verlopen. Simpelweg bestaat het huurproces uit de onderstaande vijf stappen:
Stap 1: Bekijk het woonaanbod op onze website.
Stap 2: Vul het contactformulier van de gewenste woning in en geef aan welke datum u de woning wilt bezichtigen.
Stap 3: U wordt gebeld voor een vrijblijvende bezichtiging.
Stap 4: Mocht de bekeken woning u bevallen, dan wordt u voorgedragen aan de verhuurder en wordt de huurovereenkomst opgemaakt.
Stap 5: Na het plaatsen van uw handtekening onder de huurovereenkomst van uw nieuwe woning, overhandigen wij u persoonlijk de sleutels tijdens de oplevering.
Moet ik inschrijven bij BredaWonen voordat ik kan huren?

Nee, bij ons hoeft u zich niet in te schrijven. U kunt direct ons aanbod bekijken en daarop reageren.

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik ga huren via BredaWonen?

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik ga huren via BredaWonen?

Bij ons betaalt u in tegenstelling tot andere(ver)huur bemiddelingskantoren geen inschrijfgeld. U kunt ons aanbod vrij bekijken en een contactformulier invullen. U wordt vervolgens door één van onze medewerkers uitgenodigd voor een vrijblijvende bezichtiging.

Indien u een huurovereenkomst aangaat met een verhuurder dient u rekening te houden met éénmalige administratiekosten.

Deze administratiekosten zijn per woning verschillend en zullen vooraf door de makelaar aan u worden medegedeeld.

Kom ik op een wachtlijst terecht?

Nee, wij werken niet met wachtlijsten. Wanneer u interesse heeft in één van onze woonruimte, kunt u met ons contact opnemen en een afspraak maken voor een vrijblijvende bezichtiging.

Hoe gaat een bezichtiging in zijn werk?

Als u contact heeft opgenomen via het contactformulier, telefoon of email en u aangegeven heeft één van onze woonruimtes te willen bekijken, maken wij met u een afspraak voor een bezichtiging. Een bezichtiging is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik huurtoeslag krijgen voor mijn woonruimte?

Alleen bewoners van een zelfstandige woonruimte kunnen in principe huurtoeslag krijgen. Bij een zelfstandige woonruimte hoort een eigen ingang, badkamer, toilet en keuken.

Stuur ons een
Bericht

Heeft u vragen of opmerkingen laat het ons gerust weten via het contactformulier, wij staan u graag te woord! Voor het aanvragen van een bezichtiging kunt u terecht op de Aanbod-pagina.

Stuur formulier
Top